Go Back
+ servings

Boller med hør-og sesamfrø som kan bages med/uden dampovn

Sprøde og koldhævede boller med kerner
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 10 timer
Ret: bagværk, boller med hørfrø, boller med sesamfrø
Køkken: Danske
Keyword: boller med havregryn, boller med kerner, brunch, hørfrø, madpakker, sesamfrø
Antal: 14 boller

Ingredienser

  • 6 dl vand(kølig ikke lunken vand)
  • 25 gram gær
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning(eller 2 tsk. sukker)
  • 1,5 dl hørfrø
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 12 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet. Brug gerne en røremaskine hvis du har- alternativt en elpisker med dejkroge. Rør dejen grundigt i ca. 5- 8 minutter.
  • Tilsæt sesam og hørfrø. Rør rundt og kom mel ved. Dejen er nu ret lind og ikke fast. Det skal den være. Dæk skålen til og sæt i køleskabet i 6-9 timer.
  • Beklæd bageplader med bagepapir. Sæt ca. 15 boller med to spiseskeer. Sæt dem let adskilt, da de hæver op og flyder lidt ud.
  • VED DAMPOVN: Bruger du en dampovn sætter du den på 220 grader varmeluft(alternativt 3D varmeluft) og med medium dampindsprøjtning. Sæt bollerne ind i ca. 25 min. til de er gyldne og sprøde.
  • VED ALMINDELIG OVN: Tænd ovnen på varmeluft 220 grader og sæt i midten af ovnen i ca. 25 minutter til bollerne er sprøde og gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!