Go Back
+ servings

boller med havregryn

Sprøde havregrynsboller, som er koldhævede og populære på vores morgenbord herhjemme...
Samlet tid: 8 timer
Ret: bagværk, boller,
Køkken: Danske
Keyword: boller med havregryn, havregryn
Antal: 20 styk

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 7 dl kold vand
  • 5 dl havregryn
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 8 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand. Tilsæt de øvrige dele og rør med en ske til en dej.
  • Dejen er nu noget lind, det skal den være.
  • Lad dejen hæve på køl i ca. 6-8 timer.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir.
  • Sæt ca. 15 klatter med to spiseskeer og lad dem efterhæve i 20 min., mens ovnen varmer op.
  • Tænd ovnen på 225 grader og bag en plade af gangen på ca. 25 min.
  • (Du kan også bage to plader af gangen på varmeluft og sætte temperaturen på 210 grader)
  • Lad bollerne afkøle på en rist.
Tried this recipe?Let us know how it was!