Go Back

sesamboller

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 15 minutter
Ret: boller med sesamfrø, madpakker
Køkken: brødværk, Danske
Keyword: grahamsmel, grovboller, koldhævede boller, sesamboller, soller med sesamfrø

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 7 dl kold vand
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 200 gram grahamsmel
  • 700 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær og vand.
  • Tilsæt salt, sesamfrø, olie og rør sammen.
  • Tilsæt nu løbende hvedemel og grahamsmel og rør det sammen til en blød dej.
  • Kom låg på og sæt på køl i 6-8 timer.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt ca. 8 -10 klatter dej på hver plade med to spiseskeer. Kom vand i et glas og form bollerne lidt runde med bagsiden af de halvvåde skeer.
  • Tænd ovnen på 220 grader(evt varmeluft) og bag en plade af gange i ca. 25 min. til de er let gyldne og lyder hule, når der bankes på bunden af dem.
Tried this recipe?Let us know how it was!