Go Back
+ servings

Hakkebøffer i fad i paprika-flødesovs

En evig klassisker herhjemme er hakkebøffer i fad i skøn paprika sovs.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • olie og smør
  • 1 stk stort løg (eller to mindre)(finthakket)
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 150 gram bacon( i mindre stykker)
  • 4 spsk. ketchup
  • 1 mindre squash
  • 400 gram (dåse/karton) hakkede tomater(blendet)
  • 4 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • 1,5 spsk. mel
  • 2.5 dl fløde(eller madlavningsfløde)
  • 1,5 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Form fire hakkebøffer og brun dem på en pande i olie eller smør- eller en blanding.De skal ikke gennemstege, blot brunes. Krydr bøfferne med alt og peber, mens de steger. Kom bøfferne i et ildfast fad.
  • På samme pande kommer du bacontern. Varm igennem og tilsæt finthakkede hvidløg og løg. Vend det på panden et par minutter på mellemvarme. Skær squash i en kvart på tværs, så du har fire stave. Fjern "kernehus"- det bløde i midten. Skær i skiver på ca. 1 cm. Kom i retten.
  • Kom mel ved og vend kort rundt og tilsæt ketchup og hakkede tomater(evt. evt. blendet)
  • Kom fløde og mælk ved og varm op til det tykner en anelse.Smag til med salt, peber, paprika og sukker. Kom sovsen over hakkebøfferne og sæt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter til sovsen bobler.
  • Servér f.eks. med ris og en god salat.
Tried this recipe?Let us know how it was!