Go Back
+ servings

Kiksekage

Den bedste opskrift på en klassisk kiksekage uden palmin.
Ret: kager
Keyword: kiksekage uden palmin,, kiksekage,
Antal: 10

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 300 gram mælkechokolade(eller mørk)( i mindre stykker)
  • 1 dl. flormelis
  • 2 stk. æggeblommer(fx. pasteuriserede æggeblommer)
  • ca 20 stk. mariekiks(alternativ firkantede kiks)

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes chokolade. Rør rundt til det er smeltet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblommer.
  • Kom husholdningsfilm i en smal og aflang brødform(på ca. 1,5 liter)
  • Smør et tyndt lag chokoladesauce i bunden. Læg nu ca. 4 kiks her på.
  • Kom igen chokoladesauce på i et tyndt lag. Fordel nu kiks igen.
  • Fortsæt til der ikke er mere chokolade og eller kiks. Slut dog af med chokoladesauce og sæt kagen på køl
  • Den her lækre kiksekage kan opbevares på køl i op til et par uger.
Tried this recipe?Let us know how it was!