Go Back
+ servings

Luftige pitabrød

Mit trick til at lave hjemmelavede luftige pitabrød
Ret: bagværk, Brød,
Køkken: madbrød,, pitabrød
Keyword: luftige pitabrød
Antal: 8 pitabrød

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 600 gram manitobamel(eller almindelig hvedemel)

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt sukker, salt, sukker og olie.
  • Tilsæt nu halvdelen af melet og ælt( hænder eller gerne maskine) i et par minutter. Tilsæt det sidste mel og ælt ca. 10 minutter.
  • Dæk dejen med et tæt klæde i 50 min.
  • Fold og del dejen i 8 stykker(dejen skal helst ikke have mere mel, da den så kan blive for tung og ende med at blive til luftige boller, men ikke pitabrød!
  • Tril til boller og læg under et fugtigt klæde(hårdopvredet viskestykke). Lad hæve i 20 min.
  • Rul bollerne ned til 5 mm tykkelse og lad dem hæve igen i 20 min. Det er nemmest, hvis du lader dem ligge på et bagepapir og lægger 4 pitabrød pr. plade/bagepapir.
  • Rul bollerne igen til 5 mm tykkelse og lad dem hæve igen under det hårdtopvredne klæde.
  • Tænd ovnen på det højeste, altså 250 grader- eller 260 grader varmeluft. Lad bagepladen stå herinde, mens den varmer op.
  • Efter ca. 40 min. burde ovnen være gennemvarm. Kom nu forsigtigt en bageplade ind i ovnen. Pitabrødene puffer nu op og er klar efter ca. 4 minutter. (hold øje undervejs)
  • Når de kommer ud af ovnen lægges de på en bagerist og beklædes med det hårdopvredne viskestykke. Det modvirker at de sprækker.
Tried this recipe?Let us know how it was!