Go Back
+ servings

Brunsviger kage

En brunsviger med creme og masser af snask. En brunsviger opskrift der også kan bruges til kagemand.
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: kagemand, kager
Køkken: Danske
Keyword: børnefødselsdag, brunsviger, brunsviger fynsk
Antal: 20

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 2,5 dl mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 knivspids salt
  • 2 stk æg
  • 550 gram hvedemel

det lækre fyld

  • 300 gram brun farin
  • 300 gram smør

Sådan gør du

  • Lun mælk til den er let lunken og opløs gæren.
  • Bland de øvrige ingredienser med og vend rundt med en ske til dejen er blank.
  • Kom dejen i en kageform med bagepapir på ca. 30 x 40 og lad dejen hvile i 30 min.

FYLD

  • Smelt smør og brun farin. Pisk grundigt, når det er smeltet, så det er helt blandet- ellers vil smørret lægge sig i overfladen og fyldet skille.
  • Lav huller i dejen med en ske eller finger og fordel fyldet over dejen.
  • Bag brunsvigerern i ca. 25 min. på 200 grader til den er gylden.
Tried this recipe?Let us know how it was!