Go Back
+ servings
luftige hotdogbrød

Luftige hotdogbrød

Luftige og gode hotdogbrød. En absolut hitter til børnefødselsdagen eller natmaden!
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Brød,, hotdogbrød,
Køkken: Amerikansk
Keyword: luftige hotdogbrød,
Antal: 8 hotdogbrød

Ingredienser

  • 25 gram gær(en halv pakke)
  • 1,5 dl lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 1 stk. æg
  • 300 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den fingervarme vand.
  • Tilsæt sukker, salt, olie og æg.
  • Kom mel ved og ælt til den er sammenhængende og let blank. Lad dejen hæve i en time under et klæde.
  • Form nu 8 stykker hotdogbrød og læg på bageplade med bagepapir med 1,5 cm. afstand. Så kan de vokse sammen under hævning.
  • Dejen har nu godt af at få fugt, for at hæve mest muligt og blive mest luftig. Gør nu et af følgende:
  • 1)
    Sæt enten bagepladen ind i ovnen på dampfunktion, hvis du har. Den skal IKKE sættes på en temperatur, blot på lav dampfunktion i ca. 15 min. Lad den herefter hæve i 15 min. på køkkenbordet.
    Bag pølsebrødene i 15 min. på 200 grader(ikke varmeluft).
    Eller:
  • Kom enten en skål med kogende vand i en kold ovn og sæt bagepladen med hotdogbrød ovenpå. Lad dejen hæve i 30-35 min. i en lukket ovn. Tag skålen med vand ud af ovnen.
    Tænd ovnen på 200 grader(ikke varmeluft) og bag brødene i 15 min. Afkøl på en bagerist.
    Eller:
  • Sæt bagepladen med brødene et lunt sted i ca. 30 min. Beklæd med et hårdtopvredet viskestykke. Med jævne mellemrum, ca. 4 gange sprayes med lun vand i en forstøver over klædet.
    Bag brødene på 200 grader(ikke varmeluft) i ca. 15 min. Afkøl på en rist.
Tried this recipe?Let us know how it was!