Kom mel ved og ælt til den er sammenhængende og let blank. Lad dejen hæve i en time under et klæde.
Form nu 8 stykker hotdogbrød og læg på bageplade med bagepapir med 1,5 cm. afstand. Så kan de vokse sammen under hævning.
Dejen har nu godt af at få fugt, for at hæve mest muligt og blive mest luftig. Gør nu et af følgende:
1) Sæt enten bagepladen ind i ovnen på dampfunktion, hvis du har. Den skal IKKE sættes på en temperatur, blot på lav dampfunktion i ca. 15 min. Lad den herefter hæve i 15 min. på køkkenbordet. Bag pølsebrødene i 15 min. på 200 grader(ikke varmeluft).Eller:
Kom enten en skål med kogende vand i en kold ovn og sæt bagepladen med hotdogbrød ovenpå. Lad dejen hæve i 30-35 min. i en lukket ovn. Tag skålen med vand ud af ovnen. Tænd ovnen på 200 grader(ikke varmeluft) og bag brødene i 15 min. Afkøl på en bagerist. Eller:
Sæt bagepladen med brødene et lunt sted i ca. 30 min. Beklæd med et hårdtopvredet viskestykke. Med jævne mellemrum, ca. 4 gange sprayes med lun vand i en forstøver over klædet. Bag brødene på 200 grader(ikke varmeluft) i ca. 15 min. Afkøl på en rist.