Go Back
+ servings

Frikadeller i fad

Frikadeller i fad på grøntsagsbund i creet sauce - så nem og god en måde at lave frikadeller på
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: frikadeller i fad,
Køkken: Danske
Keyword: frikadeller,, nemme danske retter,
Antal: 4

Ingredienser

  • 500 gram hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 2 mellemstore løg(finthakket
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1,5 dl mælk
  • ca. 1 dl havregryn

Grøntsager

  • 2 stk. porrer(i skiver)
  • 6 mellemstore gulerødder(i mindre tern)
  • 6-8 stk. mellemstore kartofler( i grove bidder)
  • 1 stk. boullionterning(enten grøntsags eller svin)
  • 2 dl vand
  • 3 dl fløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør frikadellefarsen sammen. Tilsæt evt lidt mere mælk, hvis den mangler væde. Lad den hvile, mens du tilbereder grøntsagerne.
  • Skræl gulerødder og kartofler og skær i tern.
  • Porrerne skylles og skæres i skiver.
  • Kom grøntager i et ildfast fad.
  • Opløs boullion i kogende vand og kom over grøntsager. Kom fløde ved.
  • Form frikadeller og fordel på grøntsagerne. Drys med salt og peber.
  • Sæt i ovnen på 180 grader(varmeluft) i ca. 50 min. Læg eventuelt folie eller bagepapir over retter, hvis frikadellerne bliver for brune.
  • Lad gerne retten stå i 10-30 minutter inden servering, så retten kan sætte sig og suge det sidste af flødesovsen til sig.
  • Servér frikadeller i fad blot som den er, med et godt brød til eller en let salat.
Tried this recipe?Let us know how it was!