Go Back
+ servings

kammerjunkere

En nem opskrift på lækre hjemmelavede kammerjunkere - lige til at toppe på koldskålen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Antal: 80 kammerjunkere

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel(almindelig eller stenformalet)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1,5 spsk. vanillesukker
  • 80 gram sukker
  • 75 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk

Sådan gør du

  • Bagepulver og mel røres sammen. Tilsæt vanillesukker og sukker.
  • Smør, æg og mælk tilsættes. Ælt dejen hurtigt sammen. Dejen er nu sammenhængende, men let blød og blank.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet. Skær kugler ud af ca. 1 cm tykkelse og 2-3 cm i diameter.
  • Kom på beklædt bageplade.
  • Bages i ca. 7 minutter på 200 grader i forvarmet varmeluftsovn.
  • Tag pladen ud, men sluk ikke for ovnen.
  • Når kammerjunkerne er afkølede halveres de og bages igen på 200 grader (varmeluft) i ca. 6-7 minutter.
  • Lad dem afkøle inden de kommes i en kagedåse eller glas med låg, hvor de kan opbevares.
Tried this recipe?Let us know how it was!