Go Back
+ servings

luftige hveder

Opskrift på hveder. Bløde og luftige hveder, lige til at nyde både ved stor bededag eller hele året rundt.
Samlet tid: 1 time
Ret: bagværk, boller,
Køkken: Danske
Keyword: luftige hveder,
Antal: 24 hveder

Ingredienser

  • 1 pakke gær
  • 5 dl lunken mælk
  • 2 æg
  • 3 tsk. sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 4 tsk. stødt kardemomme
  • ca. 1 kg hvedemel
  • 100 gram blødt smør

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er lun- ikke varm og opløs med gær.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme.
  • Tilsæt mel og smør og rør grundigt. Dejen er noget blød.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke i en time til dobbelt størrelse.
  • Form nu dejen til ca. 24 boller og sæt på en bageplade med bagepapir. Sæt med 2 cm. mellemrum. Så vokser de sammen under bagning.
    Det svarer til halvanden plade fuld af boller. Den ene plade er helt fuld den anden halvfuld. Sæt stadig bollerne tæt på nummer to plade, selvom den er halvfuld.
  • Kom kogende vand i en skål og sæt nederst i en ovn. Sæt bagepladen med boller ovenover og lad dem hæve i ca. 25 min.
  • Tag skål og bageplade forsigtigt ud af ovnen.
  • Varm ovnen op til 200 grader C- ikke varmeluft.
  • Bag hvederne i ca. 18-20 minutter til de er let gyldne. Servér som de er eller flæk og rist let sprøde på en brødrister.
Tried this recipe?Let us know how it was!