Go Back
+ servings

Panang karry suppe med kylling

Krydret thai suppe med panang karry og kylling
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: asiatiske
Keyword: panang karry,, thaimad,
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 -600 gram kylling(bryst eller inderfilet)( i strimler)
  • 5 tsk. rød currypaste
  • 2 spsk. olie, kokosolie eller smør
  • 1 dåse kokosmælk(400 ml)
  • 1 dåse(måske lidt mere) vand(brug den tomme dåse eller karton fra kokosmælken)
  • 3 stk. gulerødder( mindre stykker)
  • 1 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1 stk. peberfrugt(i stave)
  • 2 tsk. tørret chili(afhængig af styrke)
  • 3 tsk. fiskeolie
  • 1 tsk. revet frisk ingefær
  • 1/2 citron(saften heraf)
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du

  • Kom olie i en wok, støbejernsgryde eller tykbundet gryde.
  • Kom karrypasta ved og brun det af. Tilæst kokosmælk og vand. Kom låg på og lade det simre et par minutter under låg.
  • Tilsæt grøntsager og lad det simre et par minutter.
  • Kom kyllingestykker ved og lad. det simre yderligere i 7-8 minutter til kyllingen er mør, men endelig ikke tør.
  • Smag til med fiskesovs, citronsaft, ingefær, tørret chili, sukker, salt og peber.
  • Smag gerne retten til og se om du synes den mangler lidt chili, syrlighed eller sødme.
  • Kom ris i en dyb skål og top med suppen. Kom evt. lidt thaibasilikum eller koriander på toppen.
Tried this recipe?Let us know how it was!