Go Back
+ servings

jordbærtærte med creme

Skøn opskrift på en klassisk jordbærtærte med vanillecreme.
Antal: 8

Ingredienser

Mørdej

  • 300 gram hvedemel(mørdej)
  • 200 gram smør i tern(mørdej)
  • 100 gram sukker(mørdej)
  • 1 stk. æg(mørdej)

vanillecreme

  • 2 stk. æg(vanillecreme)
  • 2 spsk. sukker(vanillecreme)
  • 1 spsk. maizena mel(vanillecreme)
  • 2,5 dl. mælk(vanillecreme)
  • 1 tsk. vanillesukker(vanillecreme)
  • 1 dl. fløde(pisket til skum som vendes med den afkølede vanillecreme)

chokolade

  • ca. 150 gram mørk chokolade(eller mælkechokolade)

jordbær

  • 1 bakke jordbær

Sådan gør du

  • Mørdej.
    Rør mel, sukker og smør sammen, enten i en røreskål eller en foodprocessor.
  • Saml dejen med et æg. Kom i en tærtefad eller en springform med bagepapir, det fungerer godt. Sæt i ovnen på 200 grader og bag i ca. 15 min til massen er blevet en smule gylden.

vanillecreme

  • Pisk sukker og æg i en gryde. Kom maizenam mel og mælk ved og sæt i kog, mens du konstant koger. Kom vanillesukker ved. Pisk til cremen er stivnet og kom i skål. Kom husholdningsfilm tæt omkring og sæt på køl. Pisk 1 dl fløde til skum og vend flødeskum med den afkølede cremen.

Chokoladeglasur

  • Smelt chokoladen eller kom chokoladen direkte på den varme mørdejsbund. Så smelter den der. Lad chokoladen og mørdejsbunden afkøle i køleskabet.

cremen og jordbær toppingen

  • Smør vanillecremen på den afkølede kage og pynt med jordbær, enten hele eller skåret i skiver, som på billedet.
  • Så det kagetid!
Tried this recipe?Let us know how it was!