Go Back
+ servings

Kalvebov i stegeso

Opskrift på en nem Langtidsstegt kalvebov i stegeso med krydderurter.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Hovedret, kalv
Køkken: Danske
Keyword: kalvebov
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • ca. 2 kg. kalvebov
  • 1 stor sød kartoffel(kan undlades og bruges ekstra gulerødder i stedet)
  • 6 stk. gulerødder i skiver
  • 1 stk. løg(i grove både)
  • 3 fed hvidløg(hele eller grofthakket)
  • 6 stk. laurbærblade
  • 1 bundt friske rosmarinkviste(eller 3 tsk. tørre)
  • 2 dl. vand
  • 4 spsk. smør(eller hvidløgssmør)

Sådan gør du

  • Brun smør af i en gryde og kom kalveboven i det brunede smør og drys med salt og friskkværnet peber.
  • Kom grøntsager i formen og læg kalveboven herover. Læg halvdelen af rosmarin over og halvdelen i gørntsagerne. Kom vand ved.
  • Læg låg på og sæt i ovnen på 100 grader i to timer. Skru herefter op på 200 grader i ca 1 time, til kødet er gennemstegt og grøntsagerne møre.
  • Servér med alt fra ris, kartoffelmos. Du kan også si saften/væden fra og piske op mel lidt fløde og saucejævner, så har du en lækker smagfuld sauce til.
Tried this recipe?Let us know how it was!