Go Back
+ servings

Klassisk chokoladekage

Den bedste opskrift på en klassisk chokoladekage, som er dejlig nem at lave samtidig
Samlet tid: 50 minutter
Ret: bagning, bradepandekager, kager
Køkken: dansk
Keyword: chokoladekage, kakao, nem bradepandekage
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 250 gram sukker
  • 6 spsk. kakopulver
  • 250 gram mel
  • 1 tsk. natron
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 dl. kakaomælk(eller alm. mælk
  • 150 gram smagsneutral olie(fx. raps)
  • en knivspids salt

Sådan gør du

  • Pisk æg grundigt med sukker
  • Vend natron og bagepulver med hvedemel.
  • Kom mel, en knivspids salt, kakaopulver i sukker-æggemassen og pisk med (kakao)mælk.
  • Pisk nu olie i og kom i en smurt bradepande på ca. 40 x 22 cm.
  • Sæt i en forvarmet ovn på 175 grader. Bag kagen i ca. 35 min. til den er let fast, når der trykkes i midten af kagen.
  • Servér kagen lige som den er eller pynt med en klassisk flormelis glasur og top evt. med slik, chokoladeknapper eller hvad du foretrækker.
Tried this recipe?Let us know how it was!