Keyword: kage med rabarber, rabarber, rabarber trifli, rabarbertrifli, sommerdessert
Antal: 4
Ingredienser
Rabarberkompot
200gramrabarber ( i mindre stykker)
80gramrørsukker
2tsk.vanillesukker
2spsk.vand
Til selve triflien
1,5dlfløde(pisket til let skum)
ca. 10 stk.makroner
rabarberkompotten
8-10stk.smuttede mandler(let ristet på en pande
ca. 2 spsk.grofthakkede hvid chokolade
Sådan gør du
Rabarberkompot
Rens rabarberstængler og skær i mindre bidder. Kom i en gryde med sukker, vand og vanille og kog i ca. 10 min. Sæt til afkøling.
Skol mandler i kogende vand, lad dem stå under låg et minuts tid og pil/smut så skallen af. De afpillede mandler ristes let på en varm pande. Vend rundt til de er let gyldne. Afkøl.
Fordel først den afkølede rabarberkompot i glas, kom knuste makroner over, fortsæt med rabarberkompot og igen knste makroner og kom gerne lidt grofthakket hvid chokolade over. Slut af med flødeskum og grofthakkede mandler på toppen.