Go Back
+ servings

Regnbueis opskrift

Skøn opskrift på den klassiske regnubue is, som mange af os barndomsminder om
Samlet tid: 6 timer
Ret: Dessert, is
Køkken: Danske
Keyword: opskrift regnbueis, regnbue is
Antal: 8

Ingredienser

  • 6 stk. æggeblommer(det svarer til tre gange bægre a´2 stk.)
  • 150 gram sukker
  • 0,5 liter fløde
  • 1 spsk. god vanillesukker(eller en stang vanille)
  • 100 gram mørk chokolade(smeltet)
  • 200 gram frosne eller friske jordbær
  • 100 gram flormelis

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse. Tilsæt vanillesukker eller indholdet af en vanillestang) og pisk med.
  • Pisk fløde til skum i en anden skål.
  • Vend forsigtigt flødeskum i sukker-æggeblandingen.
  • Del den samlede ismasse i tre lige store dele.
  • Smelt 100 gram mørk chokolade enten forsigtigt i en microovn eller over vandbad og vend forsigtigt i den ene del.
  • Blend de frosne eller friske bær med flormelis og kom i den anden den.
  • En form på ca. 1 liter beklædes med husholdnigsfilm. Kom nu den ene del, så den anden og til sidst den tredje.
  • Du kan vælge den rækkefølge du synes. Frys med det samme.
  • Du kan sagtens komme isen oven i hinanden ganske forsigtigt, det lægger sig stadig i et pænt adskilt lag, men blandes det lidt gør det jo ikke noget. Frys med det samme.
  • Tip.
    Du kan også vælge at lave isen i en ismaskine og så fryse en is af gangen- jeg synes dog det tager for lang tid for min tålmodighed:)
Tried this recipe?Let us know how it was!