6stk.æggeblommer(det svarer til tre gange bægre a´2 stk.)
150gramsukker
0,5literfløde
1spsk.god vanillesukker(eller en stang vanille)
100grammørk chokolade(smeltet)
200gramfrosne eller friske jordbær
100gramflormelis
Sådan gør du
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse. Tilsæt vanillesukker eller indholdet af en vanillestang) og pisk med.
Pisk fløde til skum i en anden skål.
Vend forsigtigt flødeskum i sukker-æggeblandingen.
Del den samlede ismasse i tre lige store dele.
Smelt 100 gram mørk chokolade enten forsigtigt i en microovn eller over vandbad og vend forsigtigt i den ene del.
Blend de frosne eller friske bær med flormelis og kom i den anden den.
En form på ca. 1 liter beklædes med husholdnigsfilm. Kom nu den ene del, så den anden og til sidst den tredje.
Du kan vælge den rækkefølge du synes. Frys med det samme.
Du kan sagtens komme isen oven i hinanden ganske forsigtigt, det lægger sig stadig i et pænt adskilt lag, men blandes det lidt gør det jo ikke noget. Frys med det samme.
Tip. Du kan også vælge at lave isen i en ismaskine og så fryse en is af gangen- jeg synes dog det tager for lang tid for min tålmodighed:)