Go Back
+ servings

Vegetar ret med kikærter og kartofler

En nem og dejlig vegetar ret med kartofler, kikærter og peberfrugt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Danske, indiske,
Keyword: kikærter, nem vegetarisk mad, vegetar
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 stk. bagekartofler (eller 300 gram kartofler)
  • 2 stk. små løg(eller et stort)
  • 1 dåse kikærter(eller ca. 300 gram kogte)
  • 1 stk. peberfrugt
  • 100 gram cherrytomater(halverede ) eller alm. topmater i grove stykker.
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 3 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1,5 dl. fløde
  • 0,5 dl. vand
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret chili (eller en halv frisk chili finthakket)
  • salt og peber.

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skær i tern. Kog møre i en gryde i letsalatet vand. Mos dem groft med en gaffel eller en kartoffelmoser. De skal stadig være med let bid.
  • Pil løg og hvidløg. Skær løg i grove tern og riv hvidløg.
  • Vend de to slags løg i olie i en pande til de er klare. Det tager et par minutter på mellemvarme. Tilsæt afdryppede kikærter og kom tomater og tomatpuré ved.
  • Varm igennem på mellem varme og kom nu kartofler ved. Vend rundt et minuts tid. Tilsæt fløde og vand. Varm igennem og smag til med spidskommen, salt, peber og måske lidt ekstra chili.
  • Tip. I retten har jeg drysset med lidt asparges toppe og basilikum blade. det kan du selvfølgelig også vælge at gøre. Men det smager lige så dejligt uden og er mest for syns skyld!
Tried this recipe?Let us know how it was!