Go Back
+ servings

Hjemmelavet mornaysuce

Så nemt er det at lave din egen hjemmelavet mornaysauce lige til at komme i lasagnen eller pastaretten
Samlet tid: 20 minutter
Ret: bechamelsauce, lasagne, mornaysauce, pastaret
Køkken: Danske, italienske
Keyword: bechamelsauce, lasagne, mornaysauce
Antal: 4

Ingredienser

  • 30 gram smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 5 dl. mælk(mini, let eller sødmælk)
  • 120 gram revet ost(fx. mozarella eller gratineringsost)
  • 0,5 tsk. revet muskatnød(eller skallen af en halv muskatnød)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smør på lidt over middel varme og rør mel i, mens du pisker til en tyk masse.
  • Kom mælk ved og pisk, mens den tykner. Det tager et par minutter (stadig)på lidt over middel varme. Tilsæt revet ost og vend rundt til det smelter, mens pas på det ikke bærnder på.
  • Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Brug nu enten i en lasagne eller top på en pastaret, som cremet sauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!