Go Back
+ servings

Kage med marcipan og citron

Tæt og saftig frisk kage citronkage med revet marcipan. Servér til eftermiddagskaffen. Det bringer lykke.
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: citronkage, kage, kager
Køkken: Danske
Keyword: citronkage, citronkage med marcipan, kage med marcipan, kage med marcipan og citron
Antal: 10

Ingredienser

  • 150 gram blødt smør
  • 3 stk. æg
  • 150 gram rørsukker(alternativt alm. sukker)
  • 90 gram revet marcipan
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 200 gram hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 stk. citron(både saft og skallen heraf)
  • 100 gram yoghurt naturel(fx. græsk yoghurt,tykmælk, ymer, naturel)

Glasur

  • 200 gram flormelis
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • evt lidt gul frugtfarve

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg luftigt og kom blødt smør ved. Pisk sammen.
  • Vend vanille, bagepulver og mel og kom i sukkermassen. Tilsæt saft og skal af citronen.
  • Pisk til sidst yoghurt med. Kom dejen i en beklædt bageform(eller smurt med smør eller olie) og sæt i midten af en forvarmet ovn på 200 grader(180 grader varmeluft). Kagen bages i ca. 30 min. til den er blevet lysebrun og der ikke hænger dej ved, når der stikkes i midten.

Glasur

  • Rør flormelis med citornsaft og en smule varm vand til en passende konsistens. Du kan også vælge at tilføje lidt gul frugtfarve. Det pynter. Fordel på den afkølede kage.
  • Jeg pyntede også med tørrede appelsintern og lidt skovsyre. Mest for syns skyld.
Tried this recipe?Let us know how it was!