Go Back
+ servings

Macarons opskrift

Søde og fine små macarons kager med fyld af hindbær.
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: macarons, små kager
Køkken: franske
Keyword: macarons, opskrift macaron
Antal: 40 styks

Ingredienser

  • 170 gram flormelis
  • 120 gram mandelmel(sigtet igennem en si)
  • 2 spsk. sukker
  • 3 stk. æggehvider
  • lidt rød frugtfarve

Hindbærfyld

  • 150 gram hindbær
  • 1 dl sukker(evt. syltet sukker) eller alternativt 1 spsk. melatin
  • saften af en halv citron
  • 40 gram sirup

Sådan gør du

  • Vend flormelis med mandelmel, som er kørt igennem en sigte.
  • Pisk æggehvider luftige og helt fast. Tilsæt sukker og pisk grundigt. Vend med flormelis og mandelmelet. kom frugtfarve ved og rør til dejen er glat og smidig.
  • Kom i en sprøjtepose. beklæd to bageplæader med bagepapir.
  • Sprøjt ca. 40 runde kager, som er på størrelse med lidt større end en fem krone.
  • Lad nu bagepladerne med kagerne stå og tørre i ca. 45 -50 min. De skal danne skorpe.
  • Stil ovnen på 125 grader. Bag pladerne en af gangen nederst i ovnen.
  • Bag kagerne i ca. 25 min. Kagerne skal slippe let, når du forsøger at løfte dem med en paletkniv.

Hindbærfyld

  • Varm hindbær i en gryde. Kog op. Når det koger tilsættes enten syltesukker eller sukker. Bruger du sukker og meltain(stivelse), røres 4 tsk. melatin med sukker og kommer i den kogende masse. Kog det hurtigt op. Tag af varmen og afkøl.
  • Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel(bunden) af kagen og læg en kage ovenpå.
  • Opbevar på køl.
Tried this recipe?Let us know how it was!