Go Back
+ servings

Æblekage med mascarpone creme

Skøn æblekage med smuldredej og toppet med den lækreste mascarponecreme
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: æblekage, smuldredej
Køkken: Danske
Keyword: æblekage med mascarponecreme, æbler, efterår, kage med æbler
Antal: 8

Ingredienser

  • 5 stk. mellemstore æbler
  • 4 spsk. sukker(til æblerne)
  • 1/2 stk. citron
  • 125 gram smør
  • 2 dl mel
  • 6 spsk. havregryn
  • 8 spsk. sukker(til dejen)

Mascarponecreme

  • 60 gram flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram yoghurt naturel ala tykælk, youghurt, skyr, græsk yoghurt eller lign(blot det er naturel)

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 210 grader varmeluft eller 220 alm. luft)
  • Skær æblerne i små tern. Behold skræl på, medmindre den er grim og skurvet.
  • Skær kernehus fra og skær i mindre tern. Kom i et tærte fad. Vend med citronsaft og sukker.
  • Rør smør, mel, sukker og havregryn sammen og fordel over æblerne.
  • Kom i midten af ovnen i ca. 20 min. Tag kagen ud, når overfladen er gylden og sprød.

Mascarponecreme

  • Rør i mellemtiden mascarponecreme.
  • Rør flormelis, vanillesukker, yoghurt og mascarpone sammen med en piskeris eller gaffel, så eventuelle klumper røres ud.
  • Den lune eller afkølede æblekage serveres med kold mascarponecreme.
  • Velbekomme!
Tried this recipe?Let us know how it was!