Go Back
+ servings

Suppe med kokosmælk og søde kartofler

Dejlig spicy suppe med kokosmælk og søde kartofler
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: kokosmælk, supper, vegetarisk
Køkken: vegetarisk
Keyword: asiatisk salat, kokosmælk, suppe
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 stk. rødløg(I tynde både)
  • 5 fed hvidløg(finthakket)
  • 1 spsk. ingefær( mindre tern)
  • 2 spsk. olie
  • 2 dåser kokosmælk
  • 400 ml tomatpassata(eller hakkede tomater)
  • 1/4 del af en frisk chili(finthakket) eller 1 tsk. tørret chili
  • 2 dåser vand
  • 2 spsk. paprika
  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 stk. god grøntsags boullion(ex. herbamare)
  • 3 dl. søde kartofler ( i mindre tern
  • 1/6 del spidskål(snittet)
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løg og skær i fine båder. Skræl hvidløg, ingefær og søde kartofler.
  • Kom rødløg i den varm olie og vendt til de er let gyldne i et par minutter.
  • Kom hvidløg, og ingefær ved og vend rundt på mellevarme i et par minutter.
  • Kom kokosmælk og tomater. Tilsæt spidskommen og paprika. Fyld vand i de tomme kokosmælke dåser(eller kartoner) og kom i suppen med grøntsagsboullionterninger. Læg låg på og lad simre under låg, så det bobler let i ca. 10 min.
  • Skræl den søde kartoffel og skær i mindre tern og snit spidskål i fine strimler.
  • Kom finthakket chili, søde kartofler og spidskål i suppen og lad simre under låg i ca. 10 min, til de er møre.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Servér den varme suppe og top evt. med peanuts og korianderblade(eller persille)
Tried this recipe?Let us know how it was!