Go Back
+ servings

Bløde boller

Opskrift på bløde pg luftige boller
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: bløde boller, boller,
Køkken: Danske
Keyword: bløde og luftige boller, børnefødselsdage, madpakker, slider boller
Antal: 40 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 6 dl mælk(lunken)
  • 3 spsk. honning
  • 1/2 tsk. kardemomme(kan undlades)
  • 1 tsk. groft salt
  • 250 gram smør(i små tern)
  • 3 stk. æg
  • 1,1 kg hvedemel

Pensling

  • 1 stk. æg(pisket)
  • Evt lidt kerner. Jeg brugte en smule sesam, da jeg serverede nogle af dem som luftige burgerboller.

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og rør med gær. Har du en ælte-røremaskine er den at foretrække. Alternativt dejkrogene på elpisker eller ved håndbrug.
  • Kom alle ingredienser i, men vend med mel og smør.
  • Når de flydende ingredienser er vendt sammen kommes mel og smørklumper i. Ælt dejen grundigt til den er smidig og blank. Dejen er givetvis noget klistret. Det skal den være. Men melsort og type kan få dejen til at variere noget. Vi ønsker ikke at komme for meget mel i, da vi går efter luftige boller.
  • Lad dejen hvile under et klæde i 1 time.
  • Form nu- brug gerne en skraber hvis du har ca. 40 boller. Dejen er som sagt klistret, så sæt forsigtigt bollerne ved hjælp af en skraber ell. lign.
  • Lad bollerne hvile i yderligere 1 time.
  • Pensl hver bolle forsigtigt med pisket æg og drys evt. med perlesukker eller sesam(hvis du bruger dem til slider boller)
  • Bag hver bageplade på 175 grader forvarmet ovn på mellemste rille i ca. 12 min. til de er gyldne. Afkøl på en rist.
  • Bollerne kan snildt fryses ned og tages op løbende.
Tried this recipe?Let us know how it was!