Go Back
+ servings

Koldhævede boller med sigtemel

Sprøde og lækre boller, som er koldhævede og med sigtemel. Med bid og sprødhed.
Forb. tid: 8 timer 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: boller med sigtemel, madpakkeboller, sigtemelsboller
Køkken: Danske
Keyword: koldhævede boller, madpakker, sigtemel
Antal: 20

Ingredienser

  • 12 gram gær
  • 8 dl vandhanekold vand
  • 3 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 650 gram hvedemel
  • 300 gram sigtemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet. Når gær er opløst kommes, olie, sukker, salt og det meste af hvedemel og sigtemel i. Rør grundigt. Enten på en køkkenmaskine, med dejkrogene på en elpisker eller brug en ske. Dejen skal dog røres grundigt, så jeg anbefaler ikke håndbrug!
  • Kom et klæde over skålen og sæt dejen til hævning i køleskab i 7-9 timer.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Sæt med to spiseskeer klatter af boller på de to plader.
  • Lad bollerne hæve i ca. 25 min. Lad imellem ovnen varme op til 215 grader.
  • Bag en plade af gangen i ca. 18-20 min. til bollerne er dejlige sprøde og gyldne.
  • Har du dampovn sættes ovnen på mellemniveau af damp og har du ikke anbefaler jeg at du kommer en smule vand i ovnen, når bollerne sættes ind, som jeg beskriver i teksten.
Tried this recipe?Let us know how it was!