Go Back
+ servings

kylling i rømertopf

Sådan tilbereder du mør kylling i en rømertopf - dejligt nemt og smagfuldt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Ret: kylling, kylling i rømertopf, kyllingebryst
Køkken: Danske
Keyword: mør kylling, rømertopf
Antal: 4

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 2 store rødløg(grofthakket)(eller alt. skarlotteløg)
  • 5 fed hvidløg(i skiver)
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. fløde
  • 2 spsk. smør
  • 1 håndfuld estragonkviste eller et par spiseskefulde tørret estragon
  • 6 stk. store spisekartofler
  • 2 stængler bladselleri(kan undlades)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 70 grader. Kom de to dele af römertopfen i vand. Det skal gøres hver gang du bruger den.
  • Nu kommer den super nemme del.
  • Kom alle ingredienser i römertopfen, pånær fløde og hvidvin. Læg kyllingen til sidst og kom nu fløde og vin over. Drys med salt og peber.
  • Kom lågen på og sæt i ovnen.
  • Har du ikke tid kan du skrue op på 180 grader efter fem minutter i ovnen. Herefter steger maden i ca. 1 time til kyllingen er mør og grøntsagerne færdige. Tag låget af og lad kyllingen få lidt farve på alm. varme aller alternativt grill. Men hold øje det går stærkt og vi ønsker blot at kyllingen får en gylden overflade.
  • Har du bedre tid anbefaler jeg at du steger maden i ca. 3 timer på de 70 grader og alternativt varmer op på 150 grader efter de 3 timer, hvis kyllingen og grøntsagerne ikke er helt møre. På den måde, bliver mest muligt at saften i både grøntsager og kyllingen.
  • Sæt den brandvarme rømertopf på bordet og lad dufte brede sig, når låget tages af. Det er super duper nem og lækker mad. Servér evt. med et godt groft brød til og evt. en let salat.
Tried this recipe?Let us know how it was!