Go Back
+ servings

Koldhævede boller med 5 korns blanding

Opskrift på koldhævet brød med 5 korns blanding
Forb. tid: 7 timer 15 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Samlet tid: 7 timer 35 minutter
Ret: koldhævede boller, koldhævet boller
Keyword: 5 korns blanding, fem korn, koldhævede boller
Antal: 18

Ingredienser

  • 12 gram gær(1/4 del af en gærpakke)))
  • 8 dl. kold vand
  • 700 gram hvedemel
  • 3 spsk. olie
  • 200 gram fem korns blanding
  • 100 gram havregryn
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet og tilsæt salt, olie og honning.
  • Ælt mel, havregryn og femkorns blanding i. Brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har.
  • Lad dejen hvile med låg på i ca. 6-8 timer i køleskabet.
  • Sæt ovnen på 215 grader(du kan bruge mellemdamp, hvis du har en dampovn- ellers bruge almindelig ovn)
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Med to spiseskeer sættes klatter af boller- ca. 9 pr. plade. Drys med ekstra korn på bollerne, ca. en halv teske pr. bolle.
  • Når bollerne har hvilet i ca. 15 min. og ovnen er fuldt opvarmet bages en plade af gangen i ca. 18 min. til bollerne er let gyldne og sprøde på overfladen.
Tried this recipe?Let us know how it was!