Go Back
+ servings

Nem Butter chicken opskrift

Opskrifter på indiske retter med kylling finder du flere af på Benedictes mad. Denne her opskrift på en nem butter chicken opskrift er ingen undtagelse og smager så dejligt. Mør kylling i en lækker butter chicken opskrift.
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 6 timer 25 minutter
Ret: hovederet
Køkken: indiske,
Keyword: butter chicken opkrift, nem butter chicken opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst- eller indefilet(i mindre stykker)
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 4 fed hvidløg(fintrevet)
  • 3 spsk. frisk ingefær fintrevet
  • 2 spsk. garam masala krydder mix
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. gurkemeje(tørret eller en tsk. fintrevet frisk gurkemeje)
  • 1 stk. citron(eller lime)- saften heraf
  • 400 ml. Purerede tomater(hakkede eller finthakkede tomater- ikke tomatpuré- svarende til en dåse eller en karton)
  • 40 gram smør
  • 2 stk. løg(eller rødløg) grodfthakket
  • 2 dl. fløde
  • krydr med salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kylling i mindre stykker- ca. 2 x 2 cm elle mindre.
  • Rør yoghurt naturel med fintrevet ingefær og hvidløg. Rør med garam masala, spidskommen, gurkemeje og rør rundt.
  • Kom saften af citronfrugten i sammen med hakkede tomater og kyllingestykker. Krydr med lidt salt og peber. Læg blandingen i en skål og kom låg på. Lad nu det hele hvile på køl i gerne min. 4 timer.
  • I en stor gryde smeltet smør, det skal ikke brunes, blot smeltets. Kom de hakkede løg ved og rør dem rundt til de blanke.
  • Kom hele indholdet af kyllinge- yoghurt blandingen i gryden. Skru op på høj varme og svits kyllingen(det kan man godt selvom der er væde ved)
  • Kom fløden ved og skru nu ned på mellemvarme og lad det simre under låg i ca. 25 min.
  • Rør undervejs. Når kødet er gennemstegt efter ca. 12 min. smages maden til med salt og peber og eventuelt lidt mere spidskommen og/eller garam masala.
  • Servér med ris og top eventuelt med koriander. Du kan også servere den lækre ret med naanbrød.
Tried this recipe?Let us know how it was!