Go Back

Pizzamel opskrift - koldhævede boller med pizzamel.

En opskrift på koldhævede boller med pizzamel, som er dejlig nemme at røre sammen. Lad dejen hvile natten over- eller i løbet af dagen og bag så ellers sprøde og lækre koldhævet boller.
Forb. tid: 7 timer 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 7 timer 30 minutter
Ret: boller med pizzamel, boller,, koldhævede boller
Køkken: Danske
Keyword: koldhævede boller, pizzamel

Ingredienser

  • 12 gram gær
  • 8 dl. kold vand
  • 350 gram pizzamel
  • 650 gram hvedemel
  • 120 gram græskarkerner- eller andre kerner som solsikke, hørfrø, sesamfrø
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 spsk. honning
  • evt. et drys med birkes

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet. Kom de øvrige ingredienser i og rør rundt. Enten på en køkkenmaskine, en stor spiseske eller dejkroge på røremaskine.
  • Dæk skålen og kom på køl i va. 8 timer.
  • Beklæd to bageplader og sæt ca. 12 klatter med dej på hver plads. Du kan vælge at komme et lille drys birkes på bollerne.
  • Varm ovnen op på 215 grader. Bag en bageplade af gangen på ca. 15 min. til bollerne er gyldne og sprøde. Bruger du en dampovn kan du sætte den på mellemdamp og ellers på samme temperatur.
Tried this recipe?Let us know how it was!