Go Back
+ servings

Pærecrumble

Lækker og nem pærecrumble. Opskrift på pærekage med smuldredej, som tager ca. 40 min. fra start til slut. Skøn kage til kaffen...
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: kager
Køkken: Danske
Keyword: pærecrumble
Antal: 6

Ingredienser

  • 1 dl. smeltet smør
  • 4-5 stk. mellemstore og halv- halvmodne pærer
  • 2 spsk. sukker(evt rørsukker)
  • 2 dl. hvedemel
  • 2 dl. havregryn
  • 1 dl. sukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Halver pærer og fjern kerner. Skær i både og fordel i et fad. Er skrøllen grov bør den fjernes, hvis ikke kan den bages med.
  • Kom pærebådene i et ovnfast fad og drys med de to spiseskefulde sukker.
  • Kom i ovnen i 10 min. mens du forbereder resten.
  • Smelt smør og bland med mel, 1 dl sukker og havregryn. Fordel del let smuldrende dej over pærerne og tryk let sammen. Sæt i ovnen i ca. 25 min. til dejen er gylden og sprød.
  • Servér den lune kage med vanilleis, flødeskum eller creme fraiche.
Tried this recipe?Let us know how it was!