Go Back
+ servings

Cremet kartoffelsuppe med gulerødder

En nem opskrift på en cremet og lækker kartoffelsuppe
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Suppe
Køkken: Danske
Keyword: cremet kartoffelsuppe, kartoffelsuppe, kartoffelsuppe med gulerødder
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 stort løg(rødløg eller alm. spiseløg)
  • 2 spsk. olie
  • 700 gram kartofler
  • 300 gram gulerødder
  • 1,3 liter vand
  • 2 stk. grøntsagsboullionterninger
  • 1 dl. fløde
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • fithakket purløg

Sådan gør du

  • Pil løg og skræl gulerødder og kartofler. Skær i grove stykker.
  • Vend løg med olie til de er blanke et par minutter på mellemvarme.
  • Kom kartofler og gulerødder ved og vend kort. Kom vand og boullionterninger og sæt i kog.
  • Lad det simre i ca. 10-12 min. til grøntsagerne er møre.
  • Blend det hele i en blender eller med en stavblender sammen med fløde.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Servér med et drys af finthakket purløg.
Tried this recipe?Let us know how it was!