Go Back
+ servings

Boller med hvedeklid

Opskrift på fugtige og luftige boller med hvedeklid og kerner
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: bløde boller, hvedeklid
Køkken: Danske
Keyword: bløde boller, brunch, grovboller, hvedeklid, madpakkeboller
Antal: 20 boller

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 4,5 dl. lunken vand
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 170 gram hvedeklid
  • 550 gram hvedemel
  • 2 spsk. olie
  • 70 gram græskarkerner

Sådan gør du

  • Opløs gær med lunken vand.
  • Kom salt, honning og hvedeklid med og ælt dejen. Kom hvedemel ved samt olie og græskarkerner og ælt dejen til den er fast, men fugtig. Lad hæve under et klæde i ca. 30 min.
  • Form nu ca. 15 -20 boller og sæt på to bageplader. Lad dem efterhæve i ca. 25 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmneluft(200 grader alm. ovn).
  • Pensl forsigtigt bollerne med mælk og drys lidt havreklid på.
  • Bag bollerne i ca. 12-14 min. til de hævet op og lyder let hule, når der bankes på bunden.
Tried this recipe?Let us know how it was!