Boller med hvedeklid
Opskrift på fugtige og luftige boller med hvedeklid og kerner
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: bløde boller, hvedeklid
Køkken: Danske
Keyword: bløde boller, brunch, grovboller, hvedeklid, madpakkeboller
Antal: 20 boller
- 25 gram gær
- 4,5 dl. lunken vand
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. salt
- 170 gram hvedeklid
- 550 gram hvedemel
- 2 spsk. olie
- 70 gram græskarkerner
Opløs gær med lunken vand.
Kom salt, honning og hvedeklid med og ælt dejen. Kom hvedemel ved samt olie og græskarkerner og ælt dejen til den er fast, men fugtig. Lad hæve under et klæde i ca. 30 min.
Form nu ca. 15 -20 boller og sæt på to bageplader. Lad dem efterhæve i ca. 25 min.
Tænd ovnen på 180 grader varmneluft(200 grader alm. ovn).
Pensl forsigtigt bollerne med mælk og drys lidt havreklid på.
Bag bollerne i ca. 12-14 min. til de hævet op og lyder let hule, når der bankes på bunden.