Go Back
+ servings

Vegetarfrikadeller med

Vegetar frikadeller med quinoa, linser og grøntsager
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Hovedretter
Køkken: Danske
Keyword: nem vegetarisk mad, vegetar, vegetar mad
Antal: 6

Ingredienser

  • 100 gram quinoa
  • 150 gram røde linser
  • 1 stk. mellemstort løg
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskpommen
  • 1/2 stk. squash(unden kerner og fintrevet) eller 1/2 stk. peberfrugt også fintrevet
  • 60 gram hvedemel
  • peber og salt
  • 2 stk. æg(tre hvis meget små æg)

Sådan gør du

  • Skyl quinoa og kog efter anvisning på pakken.
  • Skyl linser og kog ganske møre. Både quinoa og linser hældes i en sigte eller dørslag og afdrypper.
  • RIv løg ganske fint eller finthak. Bland nu løg med de afkølede quinoa og linser.
  • Rør op med alle øvrige ingredienser og saml til sidst med mel og æg.
  • Lag gerne farsen stå og trække i en halv times tid, hvis du har mulighed. Farsen kan hvile på køl i op til otte timer uden det gør noget ved samg eller det endelige resultat.
  • Varm olie på en slip let pande og form små frikadeller. Steg på mellemvarme i ca. 5 minuttter på hver side til de er gyldne. Skru evt. op en smule for en mere sprød overflade. Skrab panden ren efter hver stegning, sådan at der ikke sidder små stykker og hænger ved frikadellerne.
Tried this recipe?Let us know how it was!