Go Back
+ servings

stjernebrød med hvidløg og ost

Opskrift på et srjernebrød med hvidløg og ost. Nem opskrift med det bedste hvidløgsbrød.
Forb. tid: 2 timer 15 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Samlet tid: 2 timer 33 minutter
Ret: Brød,, hvidløgsbrød, ostebrød, ostestjerne
Køkken: Danske
Keyword: hvidløgsstjerne, ost,, stjerne
Antal: 8

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 1 dl. lunken vand
  • 1 dl. creme fraiche( yoghurt kan bruges, men creme fraiche foretrækkes)
  • 1 stk. æg(pisket)
  • en knivspids salt
  • 1 tsk. sukker
  • 6 spsk. olie
  • 400 gram hvedemel

Fyld

  • 100 gram smør
  • 3 fed hvidløg(revet eller presset)
  • 200 gram revet cheddar eller mozzarellaost eller en blanding
  • 1 stk. æg(pensling)

Sådan gør du

  • Opløs gær i den lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser pånær mel.
  • Kom nu mel i løbende til en blød og sammenhængende dej.
  • Lad hæve under et klæde i ca. 1 time.

Fyld

  • Rør smør med hvidløg. Stil ost klar.
  • Tag dejen frem fra hævning og del i fire lige store stykker.
  • Rul hver dej ud i til en cirkel på ca. 25 cm. i diameter. Sørg for at alle fire dele er omtrent lige store.
  • Beklæd et bageplade med bagepapir og læg første brød del på bagepladen med bagepapir.
  • Smør 1/3 del af hvidløgssmørret på og fordel 1/3 del af osten herover. Kom næsten brøddel over smør igen med 1/3 del af hvidløgssmørret. Drys med 1/3 del af osten. Gør det samme med en brøddel.
  • Læg sidste cirkel brød på toppen.
  • Læg nu et glas på midten.
  • Skær i 4 lige store stykker ind til glasset i midten.
  • Del hvert stykke i 4 stykker, sådan at du til sidst har 16 lige store stykker.
  • Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Klem sammen om hver ende.
  • Fortsæt til alt er færdigbrugt.
  • Læg klæde om og lad hvile i en time.
  • Pisk ægget sammen og pensl forsigtigt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmeluft og bag i ca. 18- 22 min. til overfladen er gylden.
  • Nyd gerne når den stadig er lun, så er den allerbedst :)
Tried this recipe?Let us know how it was!