1dl.creme fraiche( yoghurt kan bruges, men creme fraiche foretrækkes)
1stk.æg(pisket)
enknivspids salt
1tsk.sukker
6spsk.olie
400gramhvedemel
Fyld
100gram smør
3fedhvidløg(revet eller presset)
200gramrevet cheddar eller mozzarellaost eller en blanding
1stk.æg(pensling)
Sådan gør du
Opløs gær i den lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser pånær mel.
Kom nu mel i løbende til en blød og sammenhængende dej.
Lad hæve under et klæde i ca. 1 time.
Fyld
Rør smør med hvidløg. Stil ost klar.
Tag dejen frem fra hævning og del i fire lige store stykker.
Rul hver dej ud i til en cirkel på ca. 25 cm. i diameter. Sørg for at alle fire dele er omtrent lige store.
Beklæd et bageplade med bagepapir og læg første brød del på bagepladen med bagepapir.
Smør 1/3 del af hvidløgssmørret på og fordel 1/3 del af osten herover. Kom næsten brøddel over smør igen med 1/3 del af hvidløgssmørret. Drys med 1/3 del af osten. Gør det samme med en brøddel.
Læg sidste cirkel brød på toppen.
Læg nu et glas på midten.
Skær i 4 lige store stykker ind til glasset i midten.
Del hvert stykke i 4 stykker, sådan at du til sidst har 16 lige store stykker.
Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Klem sammen om hver ende.
Fortsæt til alt er færdigbrugt.
Læg klæde om og lad hvile i en time.
Pisk ægget sammen og pensl forsigtigt.
Tænd ovnen på 200 grader varmeluft og bag i ca. 18- 22 min. til overfladen er gylden.
Nyd gerne når den stadig er lun, så er den allerbedst :)