Go Back
+ servings

Lakridskage

opskrift på en svampet og saftig kage med lakridssirup
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: kager, lakridskage
Køkken: Danske
Keyword: lakridskage
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 170 gram smør(smeltet)
  • 370 gram brun farin(rørsukker kan bruges og alternativt hvid sukker)Men brun sukker er at foretrække.
  • 3 stk. æg
  • 300 gra, hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. lakridssirup
  • 2 tsk. lakridspulver

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Kom smeltet smør i og pisk med.
  • Vend bagepulver med mel og si ned i dejen. Pisk til sidst lakridssirup ved og evt. lakridspulver.
  • Kom i en smurt med smør (eller beklædt med bagepapir)form på ca. 22 cm i diameter
  • Bag i en forvarmet ovn på 180 grader varmeluft i ca. 30 min. til dejen er fast, men blød nårder trykkes på midten.
  • Du kan røre en glasur af flormelis og kogende vand og drysses med lakridspulver - på den afkølede kage. Eller du kan blot drysse med lildt lakridspulver igennem en si.
Tried this recipe?Let us know how it was!