Go Back
+ servings

Bløde chokoladeboller

Opskrift på skønne bløde boller med chokolade
Forb. tid: 1 time 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 55 minutter
Ret: bløde boller, chokoladeboller
Køkken: Danske
Keyword: bløde boller, børnefødselsdag, theboller med chokolade
Antal: 24 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 5 dl. lunken mælk
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 5 spsk. sukker
  • 2 stk. æg (pisket)
  • 160 gram smeltet smør (let afkølet)
  • 1000 gram hvedemel(evt en smule mere, hvis dejen er for lind)
  • 180 gram chokoladeknapper
  • evt. lidt perlesukker

Sådan gør du

  • Opløs gær i den lune mælk. Kom kardemomme, æg, sukker og salt i væsken og rør. Kom smeltet smør og mel ved og rør grundigt. Har du en køkkenmaskine kan du bruge den. Ælt i ca. 3-4 minutter. Når dejen er fin og blank og slipper skålen let tilsættes chokoladeknapper. Chokoladen skal blot vendes i - de skal ikke æltes for længe, da de så smelter. Lad dejen hæven udner et klæde i en time.
  • Form nu 24 boller. Det passer til to bageplader. Læg bollerne let tæt. Og lad samlingen på bollen ligge nederst, på den måde får du en mere glat bolle med en pænere overflade som ikke så let sprækker. Lad dem efterhæve i 30 min. Tænd ovnen på 210 grader.
  • Pensl bollerne forsigtigt med pisket æg. Blot et par penselstrøg. Drys evt. med lidt perlesukker. Bag bollerne en plade af gangen i ca. 10-12 minutter til der let gyldne.
  • Sådan. De færdige boller er hevet ud af ovnen.
Tried this recipe?Let us know how it was!