Marineret kalvecyvette
Opskrift på det møreste stykke marineret kalve cyvette. Marinér kødet i - op til 12 timer for det møreste stykke kød.
Forb. tid: 6 timer 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 10 timer 10 minutter
Ret: Hovedret, oksekød
Køkken: Danske
Keyword: kalv, kalve cyvette, kalvesteg, langtidsstegt kalv, marineret kalvesteg
Antal: 1 kalve cuvette (600 gram)
- 2 spsk. soyasauce
- 4 spsk. sød chili sauce
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. ketchup
- 2 fed. hvidløg(revet)
- 1 stk. kalve cyvette (ca. 600 gram)
Rør marinaden sammen af soyasauce, sød chili sauce, brun farin, ketchup og revet hvidløg. Gnid kødet godt ind i marinaden og lad den hvile på køl - tildækket i alt fra 1 time til 12 timer. Jo længere tid desto bedre. Kom kødet i en beholder med låg, fx. en stegeso ala en rømertofp eller anden holder med låg.
kødet ovnsteges på ca. 100 grader i ca. 4 timer - Eller på 175 grader i 1 time, hvis du ikke har tidet til det. Kernetemperatur på ca. 62 grader for det bedste resultat.