Go Back
+ servings

Red velvel kage opskrift

Den bedste opskrift på en red velvet kage opskrift - smuk og stærk rød farvet kage
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Dessert, kage
Køkken: Amerikansk, Danske
Keyword: red velvet, red velvet kage
Antal: 12 personer

Ingredienser

  • 375 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 350 gram sukker
  • 120 gram blødt smør
  • 2,4 dl. olie (fx. smagsneutral solsikke eller rapsolie)
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. vanillesukker(eller vanillepulver)
  • 1 tsk. hvidvinseddike(til at give den intense farve)
  • 2,4 dl. kærnemælk
  • rød frugtfarve

frosting

  • 450 gram flødeost
  • 175 gram smør(ikke blandingprodukt, men rigtig smør)
  • 650 gram flormelis
  • 2 tsk. flormelis
  • en smule salt

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 180 grader.
  • Vend natron og bagepulver med mel.
  • Pisk æg med sukker til en luftig massen. Vend mel med natron, salt og bagepulver og vend i dejen. Pisk nu det bløde smør og olie ved og pisk sammen med kærnemælk, eddike, kakaopulver og vanillesukker. Til sidst tilsættes rød frugtfarve - husk at der bør tilsættes en smule mere end du regner med, da bageprocessen tager lidt af farven.
  • Fordel dejen i to smurte springforme -gerne runde hvis du har på ca. 22-25 cm i diameter. Bages i 30-35 min. på 175 grader til dejen giver sig let, når der trykkes på midten og måske buler en smule op.
  • Afkøl på en rist.

frosting

  • Imens kagen bages røres frostingen sammen, sørg for at smørret har stuetemperatur.
  • Smør den afkølede kage med frostingen. Halvdelen på den ene, som lægges på den anden. Fordel den sidste halve del på toppen af kagen.
  • Sæt den på køl, sådan at frostingen er fast. På den måde får du et flottere snit af kagen.
  • Red velvet kagen kan holde sig frisk i køleskabet i op til 3 - 4 dage.
Tried this recipe?Let us know how it was!