Go Back
+ servings

Oksegryde med rødvin

langtidssimret gryderet med oksekød og grøntsager i stegesom med rødvin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Hovedret, simremad
Køkken: Danske
Keyword: oksekød, simremad, vintermad,
Antal: 6

Ingredienser

  • 800 gram oksekød(i tern på ca. 2x 2 cm)
  • 4 stk. gulerødder (i grove tern)
  • 3 stk. pastinakker (i grove tern)
  • 2 stk. løg(grofthakket)
  • 3 fed hvidløg(hele)
  • 3 stk. bagekartofler (i grove tern)
  • 1 lille håndfuld salvieblade
  • 1 dl. rødvin
  • 3 dl. boullionvand(okse)

rosmarin- salt

  • 1 håndfuld rosmarinkviste
  • 1 stk. citron (skallen heraf)
  • 1 fed hvidløg(fintrevet)

Sådan gør du

  • Skær kød og grøntsager ligesom opskriften foreskriver.
  • Varm olie eller smør i en stor gryde og kom, kødtern, gulerødder, pastinakker, løg, hvidløg og kartofler her i. Brun på lidt over mellemvarme i et par minutter, mens der røres rund. kom ned i en stegeso eller lignende.
  • kom rødvin, boullionvand og salvieblade her og læg låg på. Har du tid kan du med fordel langtidsstege kødet og grøntsagerne for det møreste resultat. I så fald sættes temperaturen på 100 grader og ovnen sættes i ovnen i op til 4-5 timer. Kig et par gange undervejs for at sikre sig, at der er væde nok. Det er der givetvis, da kødet langsomt afgiver lidt væde også. Til sidst skrues på på 180 grader og kødet og grøntsagerne steges færdigt til det bobler.
    Har du ikke så mange timer til spisetid, kan retten sættes op på 180 grader fra start og blot steges i ca. en time til kød og grøntsager er møre.
  • rosmarin salt:
    Fjern nålene fra kvisten og knus i en morter med citronskal og det fintrevet hvidløg. Drys på den dampende varme ret ved servering. Det smager himmelsk!
    Tip.Den kan snildt holde sig i op til en uge på køl.
Tried this recipe?Let us know how it was!