Keyword: kage med rødbeder, ostecreme, rødbede, rødbedekage
Antal: 12stykker
Ingredienser
3stk.æg
150gramsukker
130gramsmeltet smør
4tsk.vanillesukker
300gramkogte og afkølet rødbeder(revet)
2tsk.bagepulver
200gramhvedemel
ostecreme
100gramflødeost naturel
60gramblødt smør
100gramflormelis
lidt citronsaft
Sådan gør du
Kog rødbederne(gerne med skræl på. De må gerne blive bløde og gennemkogte. Kog ca. 30 min. afhængig af størrelse. Er de store koger de længere tid. Lad dem afkøle. Riv enten fint eller groft. Jeg river dem blot groft, men det er klart at jo større stykker desto mere træder de frem i kagen.
Pisk æg med sukker og vanillesukker. Tilsæt smeltet smør. Vend bagepulver med hvedemel. Rør i dejen. Tilsæt revet rødbeder.
Smør en springform på ca. 26 cm. i diameter med smør og hæld dejen i. Bag på 180 grader i 40 minutter i midten af ovnen til dejen er let fjedrene, når der prikkes i midten. Brug evt. en strikkepind eller stegenål. Når der ikke hænger dej ved er den færdig.
Afkøl og p$ynt med en flødeosteglasur:
Ostecreme
Rør det bløde smør med flødeost naturel og flormelis. Smag gerne til med en smule citronsaft.
Den færdige kage kan opbevares på køl i op til fire - fem dage.