Go Back
+ servings

rødbedekage

Opskrift på saftig rødbedekage. Saftig og smuk rød rødbedekage, som hele familien elsker.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: kager, rødbedekage
Køkken: Danske
Keyword: kage med rødbeder, ostecreme, rødbede, rødbedekage
Antal: 12 stykker

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 150 gram sukker
  • 130 gram smeltet smør
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 300 gram kogte og afkølet rødbeder(revet)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 gram hvedemel

ostecreme

  • 100 gram flødeost naturel
  • 60 gram blødt smør
  • 100 gram flormelis
  • lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Kog rødbederne(gerne med skræl på. De må gerne blive bløde og gennemkogte. Kog ca. 30 min. afhængig af størrelse. Er de store koger de længere tid. Lad dem afkøle. Riv enten fint eller groft. Jeg river dem blot groft, men det er klart at jo større stykker desto mere træder de frem i kagen.
  • Pisk æg med sukker og vanillesukker. Tilsæt smeltet smør. Vend bagepulver med hvedemel. Rør i dejen. Tilsæt revet rødbeder.
  • Smør en springform på ca. 26 cm. i diameter med smør og hæld dejen i. Bag på 180 grader i 40 minutter i midten af ovnen til dejen er let fjedrene, når der prikkes i midten. Brug evt. en strikkepind eller stegenål. Når der ikke hænger dej ved er den færdig.
  • Afkøl og p$ynt med en flødeosteglasur:

Ostecreme

  • Rør det bløde smør med flødeost naturel og flormelis. Smag gerne til med en smule citronsaft.
  • Den færdige kage kan opbevares på køl i op til fire - fem dage.
Tried this recipe?Let us know how it was!