Go Back
+ servings

Kanelsnurrer

Opskrift på kanelsnurrer med kardemomme.
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 2 timer 16 minutter
Ret: Brød,, kager
Køkken: Danske
Keyword: kanelsnurrer, kardemommesnurrer
Antal: 14 styk.

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 5 dl. minimælk(eller anden mælk)
  • 1 kg. hvedemel
  • 100 gram sukker
  • 3 spsk. kardemomme
  • 1 spsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 130 gram blødt smør

Remonce

  • 200 gram sukker
  • 200 gram blødt smør
  • 3 spsk. stødt kanel

Sådan gør du

  • Opløs gær i mælken. Mælken skal ikke være varm, men køleskabskoldt.
  • Kom mel, salt, sukker, kardemomme og smør i dejen og ælt grundigt. Dejen skal nu æltes grundigt i ca. 5 minutter, så har du en køkkenmaskine er den at foretrække. Dejen skal være blank. Lad dejen hæve i fem kvarter med et viskestykke over skålen.
  • Slå dejen ned til en klump. Nu skal den efterhæve i køleskabet i fem kvarter.
  • Rør nu cremen til remonce sammen.
  • Tag nu dejen ud af køleskabet og rul ud til en dej på ca. 30 x 30 cm. Smør remonce ud over hele fladen. Fold den 1/3 del henover og fold den anden 1/3 del henover, sådan at du nu har tre lag. Skær i 14 strimler og brug evt. et pizzahjul. Strimlerne skal være ca. 30 min. lange og 2 cm brede.
  • Sno nu hver strimmel ved at tage fat i den ene ende og sno dejen modsat, sådan at du får seks snoninger.
  • Tag nu den snoede strimmel og sno den to gange rundt om rundt om dine fingre - pege og langefinger. Dejenden(snippen) lægges henover og hæftes fast.
  • Sæt snurrerne på to bageplader med bagepapir. Lad dem hæve dem efterhæve i ca. 1 time. Pensl med pisket æg- helt forsigtigt. Bag på 200 grader i ca. 10- 12 min. til de er let gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!