300gramkogte kikærter(eller fra dåse- skyllet i vand)
1stk.rød, gul eller orange peberfrugt( let til grofthakket)
1/4stk.løg ( alm. hvide løg eller rødløg)
10stk.grønne asparges(i stykker a´s cm)
8stk.cherrytomater( i kvarte)
6spsk.pinjekerner(ristet på panden)
1dl.fintklippet persille
1stk.citron(saften heraf)
4spsk.god olie (her kan også bruges vegansk olie)
flagesalt og friskkværnet peber
evt. en smule tørret chili.
Sådan gør du
Du kan bruge kogte og afkølede kikærter eller kikærter fra dåse. Kom kikærter i et fad.
Fjern kerner i peberfrugt og skær i mindre tern. Asparges i stykker a´ ca. 2 cm og tomater i kvarte. Fordel i fadet og vend med kikærter. Klip med en saks eller skær persille fint. Drys henover.
Løg finthakkes helt fint og fordeles.
Kom pinjekerner på en pande og vend på mellemvarme til de er gyldne. Afkøl og kom over salaten. Og drys evt. en smule chili over salaten nu(kan undlades)
Dressing: pisk saften af citronen sammen med olie og krydr med rigeligt med peber og en smule salt. Kom over salaten ved servering og smag gerne salaten til, hvis den mangler salt eller peber.