Go Back
+ servings

Svinemørbrad med bacon

opskrift på lækkert ovnstegt Svinemørbrad med bacon og pesto. Jeg lægger kødet på en grøntsagsbund med kartofler. Det er ekstra nemt, og giver kartoflerne masser af smag.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: gæstemad, mørbrad
Køkken: Danske
Keyword: gris, svinemørbrad, svinemørbrad med bacon, svinemørbrad med pesto
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg. svinemørbrad
  • 150 gram pesto(grøn eller rød)
  • 200 gram baconskiver
  • ex. 800 gram babykartofler(I halve)
  • 300 gram grøntsager(fx. rosenkål, peberfrugt, rødløg)
  • salt og peber
  • 3 tsk. timian(eller et par friske kviste)

Sådan gør du

  • Afpuds mørbrad, hvois nødvendigt. Smør pesto på den øverste del af kødet. Rul bacon om kødet - gerne hele vejen rundt. Krydr med salt og peber og drys med tørret timian eller kviste af timian.
  • Du kan nu vælge at tilsætte grøntsager og kartofler i bunden af fadet. Det giver de mest smagfulde grøntsager og kartofler og er samtidig nemt. Du kan selvfølgelig også undlade og blot stege kødet.
  • Kom i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40 min. til kødet har en gennemsnitstemperatur på ca. 65 - 70 grader. Ved 65 grader bliver kødet medium og ved 70 grader gennemstegt
  • tip.
    Du kan også vælge at langtidsstege kødet - også med grøntsager. Steges på ca. 80 grader i op til 6 timer til samme midtertemperatur. Der kan evt. skrues op på temperaturen til sidst, til rette midtertemperatur.
Tried this recipe?Let us know how it was!