Go Back
+ servings

whiskey sauce

Opskrift på en lækker hjemmelavet whiskey sauce. Smager ligesom den færdig købte fra Jensens. Måske bare bedre?
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: sauce
Køkken: Danske
Keyword: whiskeysauce
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 60 gram smør
  • 4 spsk. tomatkoncentrat - tomatpuré
  • 4 spsk. whiskey
  • 4 spsk. ketchup
  • 1,5 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 3 dl. fløde(madlavnings, 9 % eller piskefløde)
  • bruges 9 % fløde i saucen bør den jævnes med 1 tsk. maizena pisket med 3 spsk. vand)

Sådan gør du

  • Smelt smør og kom ketchup, tomatpure, salt, peber og rosmarin i gryden. Kog op, mens der piskes. Kom whiskey ved og lad hurtigt alkohol fordampe - det tager et minuts tid. Kom Fløde ved og pisk op til den tykner. Bruges en mager fløde bør den rystes med 1 tsk. maizenamel inde det piskes i. Server rygende varm.
Tried this recipe?Let us know how it was!