Go Back
+ servings

Rabarbersaft

Nem og lækker opskrift på en klassisk rabarbersaft
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: rabarbersaft, saft
Køkken: Danske
Keyword: rabarber, rabarbersaft
Antal: 1 liter
Forfatter: Benedicte Thrane

Ingredienser

  • 1500 gram rabarberstilke(uden blade)
  • 1,1 liter vand
  • 500 gram sukker
  • 2 spsk. vanillesukker

Sådan gør du

  • Skyl rabarber i stykker og kog med vandet i ca. 15 min. Det skal ikke bulderkoge, men blot simre.
  • Kør indholdet igennem en sigte, si, rent viskestykke eller saftpose.
  • Kom indholdet tilbage i en gryde med sukker og evt. vanille. Kog op og rør rundt til sukker er opløst.
  • Hæld på skoldede flasker eller glas. Den færdige rabarbersaft blandes i forholdet ca. 1:4.

Noter

Den færdige rabarbersaft blandes i forholdet 1:4.
Den færdige saft kan også blandes med danskvand med eller uden citrus.  Eller med din yndlings mousserende vin? Fx. i forholdet 2 dele vin, 1 dele danskvand, 2 dele saft. Nyd iskold!
rabarbersaft
Tried this recipe?Let us know how it was!