Go Back
+ servings

Boller med fuldkornshvedemel

Saftige boller med fuldkornshvedemel. Nem ospkrift på lækre boller, som holder sig saftige længe.
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: bløde boller, boller med fuldkornshvedemel
Køkken: Danske
Keyword: bløde boller, boller,, Burgerboller med fuldkornshvedemel, fuldkornsboller
Antal: 18 boller

Ingredienser

  • 5 dl. lunken vand
  • 25 gram gær(en halv pakke)
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 tsk. sukker(eller 2 tsk. honning)
  • 210 gram fuldkornshvedemel(svarer til 3 dl)
  • 620 gram hvedemel(svarer til 10 dl. hvedemel)
  • (evt. 1 pisket æg til pensling)

Sådan gør du

  • Opløs gær i det lune væske. Kom salt, sukker, olie, fuldkornhvedemel i og ælt. Kom nu hvedemel ved og ælt til en let fugtig dej. Kom klæde over og hæv i 30 min.
  • Med to spiseskeer sætter ca. 18 boller på en bageplade. De bager lidt ind i hinanden, men det gør intet. Lad hæve under klæde i 30. min.
  • Pensl evt. hver bolle forsigtigt med pisket æg og drys evt. en smule fuldkornshvedemel over hver bolle. Sæt ovnen på 210 grader og bag pladen med boller i ca. 20 min. til de er gyldne og lyder hule, når der bankes let på undersiden af en bolle. Afkøl gerne på en rist og servér.
Tried this recipe?Let us know how it was!