Go Back
+ servings

Rabarberdessert

Den bedste rabarberdessert kage med makroner og flødeskum.
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: desserter, kager, rabarberdessert
Køkken: Danske
Keyword: den bedste rabarberdessert, kage med rabarber, rabarberdessert
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram rabarberstængler
  • 2 spsk. vand
  • 4 spsk. sukker
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 20 stk. makroner( groft knust)
  • 2 dl. piskefløde(let pisket)
  • evt. lidt mynteblade(kan undlades)

Sådan gør du

  • Skær rabarber i mindre tern og kog med sukker og vanillesukker på lidt over mellemvarme. Det bør ikke koges på højeste varme, da det risikerer at koge fast Tilsæt evt. en bitte smule vand, så det ikke sker. Afkøl.
  • Kom knuste makroner i en portionsglas og kom rabarbermassen herpå. Top med flødeskum og måske lidt grønne mynteblade.

Noter

Hurtig dessert med rabarber

Den er så dejlig nem den her opskrift på rabarberkage. Skal du servere en rabarberdessert til store selskaber kan du nemt forberede dig ved at koge rabarbermassen om morgenen, knuse makronerne og opbevare dem i en pose og samle desserten ved servering.  
Desserten kan også laves og samles i op til en fire timer før servering. Makronerne bliver selvfølgelig let bløde, desto flere timer den står, men det synes jeg egenlig ikke den bliver ringere af.
nem Rabarberdessert
Tried this recipe?Let us know how it was!