olie til stegning - evt. fritureolie hvis du frituresteger i gryde
Sådan gør du
Skær kylling i mindre stykker, hvis du bruger brystfilet og er det inderfilet bruges de som de er.
Kom kærnemælk i en skål og pisk halvdelen af barbecuekrydderi og paprika og chili heri. Krydr med 2 tsk. salt og lidt peber. Vend kyllingestykkerne i væden og mariner kødet i alt fra en halv time og i op til 8 timer.
Kom nachos i en pose og knus dem groft. Kom mel i en tallerken og vend med resterende paprika, barbecuepulver og tørret løg eller hvidløgspulver. Kom pisket æg i en anden, og knuste nachos i en tredje.
Tag kylling op af skålen og lad dem dryppe let af, der må gerne være rester af kærnemælk på. Rul først i mel, dernæst pisk æg og til sidst vend med knuste nachos. Det letteste er at trykke kyllingestykket let ned i nachosskålen, så det sidder fast.
I frituregryde:Friituresteges kødet kommer det i en gryde med varm fritureolie - eller raps eller majsolie. Her steges de gyldne på mellemvarme til de er gennemstegte og gyldne. Drys de færdige stykker med flagesalt og ekstra peber.
I ovn:Ovnsteges kødet kommes det på en bageplade med bagepapir. Olie fordeles på hvert stykke - vær gavmild med olie, det gør en verden til forskel. Ovnsteges på 210 grader(almindelig ovn) i ca. 20- 25 min. til de er gyldne og sprøde.Drys de færdige stykker med flagesalt og ekstra peber.