Go Back
+ servings

Paneret kylling med nachos

Opskrift på saftig og sprød kylling paneret med nachoschips.
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Hovedret, kylling, kyllingenuggets, paneret kylling
Køkken: amerikanske, Danske
Keyword: nachospaneret kylling
Antal: 4

Ingredienser

  • 3 dl. kærnemælk
  • 400 gram kyllingebryst eller inderfilet
  • 5 dl. knuste nachos(ost, paprika eller saltet smag)
  • 2 dl. hvedemel
  • 2 stk. æg(pisket)
  • 3 spsk. paprika
  • 2 spsk. barbecuepulver
  • 2 tsk. tørret chili(kan undlades)
  • 2 tsk. løg eller hvidløgspulver
  • salt og peber
  • olie til stegning - evt. fritureolie hvis du frituresteger i gryde

Sådan gør du

  • Skær kylling i mindre stykker, hvis du bruger brystfilet og er det inderfilet bruges de som de er.
  • Kom kærnemælk i en skål og pisk halvdelen af barbecuekrydderi og paprika og chili heri. Krydr med 2 tsk. salt og lidt peber. Vend kyllingestykkerne i væden og mariner kødet i alt fra en halv time og i op til 8 timer.
  • Kom nachos i en pose og knus dem groft. Kom mel i en tallerken og vend med resterende paprika, barbecuepulver og tørret løg eller hvidløgspulver. Kom pisket æg i en anden, og knuste nachos i en tredje.
  • Tag kylling op af skålen og lad dem dryppe let af, der må gerne være rester af kærnemælk på. Rul først i mel, dernæst pisk æg og til sidst vend med knuste nachos. Det letteste er at trykke kyllingestykket let ned i nachosskålen, så det sidder fast.
  • I frituregryde:
    Friituresteges kødet kommer det i en gryde med varm fritureolie - eller raps eller majsolie. Her steges de gyldne på mellemvarme til de er gennemstegte og gyldne. Drys de færdige stykker med flagesalt og ekstra peber.
  • I ovn:
    Ovnsteges kødet kommes det på en bageplade med bagepapir. Olie fordeles på hvert stykke - vær gavmild med olie, det gør en verden til forskel. Ovnsteges på 210 grader(almindelig ovn) i ca. 20- 25 min. til de er gyldne og sprøde.
    Drys de færdige stykker med flagesalt og ekstra peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!