Go Back
+ servings

Vandmelon is opskrift

Melonsorbet - opskrift på en læskende Vandmelonis uden ismaskine.
Forb. tid: 20 minutter
6 timer
Samlet tid: 6 timer 20 minutter
Ret: Dessert, is, sorbet
Køkken: Danske
Keyword: is med vandmelon, sorbet is, sorbetis
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 200 ml vand
  • 180 gram sukker
  • ca. 430 gram vandmelonkød
  • 40 gram glukosesirup
  • 1 stk. citron(saften heraf) eller saften af en appelsin
  • 1 bæger æggehvide(svarende til halvanden)

Sådan gør du

  • Kog vand og sukker op så sukkeret er opløst. Afkøl straks i en fryser eller køleskab.
  • skær melonkød i grove bidder. Blend kødet. Er der kerner i melonen bør det sies fra, men langt de fleste vandmleoner er i dag uden og så bruges pureen blot som den er.
  • Kom melonkød, sukkervand, citrussaft og glykosesirup i en blender eller foodprocessor(eller brug stavblender). Blend sammen. Kom i fryseren i en beholder og rør hver halve time, mens den fryser til. Alternativt kan isen laves i en ismaskine.
  • Når melonisen er ved at fryse og blevet ganske grynet i konsistensen tilsættes æggehvidebæger. Frys helt færdig.
  • Den færdige is kan nu serveres, når som helst. Blot du sørger for at den er dækket helt til, så der ikke dannes krystaller eller vi undgår at den "tager smag fra mad i fryseren."

Noter

Melon sorbet - nem og læskende opskrift på en skøn is med vandmelon. 
Tip
Du kan skifte vandmelonen ud med en galia og honningmelon, alt det kræver er at de er saftige og solmodne, hvilket de typisk er i sommerhalvåret.
Tried this recipe?Let us know how it was!