Go Back
+ servings

Is med dulce de leche

opskrift på verdens nemmeste is uden ismaskine.
Forb. tid: 15 minutter
6 timer
Ret: Dessert, is, nytår
Køkken: Danske
Keyword: dulce de leche, is med kondenseret mælk
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 400 ml. (i dåse)dulce de leche(enten køb eller kogt selv)
  • 200 ml. creme fine(7 eller 14 procent)(alm. fløde eller både 18 og 38 % kan også bruges)

Sådan gør du

  • Koger du din dulce selv kommes indholdet i et glas med låg og koger konstant dækket af vand i vand i 3,5 timer. Det skal ikke boble vildt, men simre let. Tag det op af vandet, når den sødet mælk er blevet til gylden karamel.
  • Den afkølede dulce de leche vendes med creme fine(eller fløde) og piskes så der ikke er klumper i isen.
  • Kom i en ismaskine eller i en beholder og sæt i fryseren. Det tager ca. 6 timer i en fryser uden ismaskine at fryse til en cremet is. Bruger du en ismaskine går det selvfølgelig hurtigere.
  • Servér den cremede is som den er eller kom i en vaffel og top med friske bær. Isen er sød og cremet i sig selv og kan nydes blot som den er. Det synes jeg selv er lækkert.
  • Du kan drysse med lidt flagesalt ved servering for en salt- sød smag.

Noter

Is med dulce de leche

De små dåser med sødet kondenseret mælk er et must i mit køkkenskab. De kan holde sig længe og smager overdrevet lækkert og det er uanset om du nyder den som den er eller koger den i boblende vand i flere timer. Karamelsmagen kommer frem som den rene magi efter et par timers kogning. Det er da det rene trylleri.
Jeg kommer altid den sødet kondenseret mælk i en tæt glas, hvori jeg koger den. Af to årsager. Min bedre halvdel påstår at den kan eksplodere, hvis man koger den i dåsen. Og min egen påstand er, at det ikke kan være så super sundt at koge metaldåsen i flere timer, for herefter at spise indholdet? Jeg ved det ikke. Hvad tænker du?
Har du ikke tid (eller tålmodighed) til at koge den sødet kondenseret mælk selv (og se den transformere sig til karamelcremen) kan den købes som færdigkogt. De fåes i de mere velassorterede butikker.
Tried this recipe?Let us know how it was!